Metsästys ja kalastus @ metsastys-kalastus.com

Kalastus ja pokeri – yllättävän paljon yhteistä

Lisää muualla verkossa:

Kalastus ja pokeri – yllättävän paljon yhteistä

Voiko kalastuksella ja pokerilla olla jotain yhteistä? Äkkiseltään ajateltuna eipä juuri. Toinen on puhtaasti ulkoilmalaji, jossa taidokkaimmat harrastajat yhdessä hyvän tuurin kanssa yrittävät saada mahdollisimman hyvän saaliin. Toinen taas on lähes puhtaasti sisätiloissa pelattava laji, jossa taidokkaimmat harrastajat yhdessä hyvän tuurin kanssa yrittävät saada mahdollisimman hyvän saaliin. Niinpä niin, jopa perusajatus näissä kahdessa lajissa on samankaltainen, jollei jopa sama.

Kalastuksessa tietotaito ja tuuri näyttelevät erittäin suurta osaa, ihan kuten pokerissakin. Aloittelijan tuuri toki pätee usein molemmissa lajeissa. Aloittelijana voit saada ison vonkaleen saaliiksi missä tahansa ja pokerissakin aloittelijan tuurilla voidaan päästä todella pitkälle. Kokemus näyttelee kuitenkin loppupeleissä erittäin suurta osaa molemmissa lajeissa, mutta sekään ei aina takaa sitä että saalis olisi hyvä vaikka olisit kalastanut tai pelannut pokeria vuosikymmeniä. Joskus vaan kalat ovat piilossa tai pokeripakka kylmänä.

Pokeri ja kalastus sopivat mainiosti myös aloittelijoille. Tietyt perussäännöt täytyy molemmissa olla hallussa ja molempiin lajeihin pääsee varsin hyvin sisälle. Usein ensimmäisen kerran jälkeen se kuuluisa kärpänen puraisee ja samaa herkkua on saatava lisää. Molempia pystyy mainiosti harrastamaan ihan yksinäänkin, kalastusta vaikkapa pilkkihaalarit päällä järven jäällä ja pokeria nettipokerin avulla. Mutta ehkäpä kuitenkin molempien lajien suola on siinä, että voi ihan livenä keskustella samalla kavereiden kanssa ja harrastaa samalla lempilajiaan. Molemmat ovat loistavia ajanvieteaktiviteettejä joiden parissa voi vierähtää tuntikausia. Ja mikäli haluat ammattilaiseksi ainoa lääke on harjoittelu. Harjoitteluhan tekee mestarin ja mestaritkin harjoittelevat.

Molemmissa lajeissa parhaiten pärjäävät myös palkitaan. Kalastuksessa onnistuneesta suorituksesta on luvassa ainakin mainio saalis kotiinviemisiksi tai ehkäpä jopa koristusta takan päälle. Parhaille pokerinpelaajille on pokeriturnauksista luvassa palkintoja jotka kohoavat parhaimmillaan jopa miljooniin dollareihin asti. Ja onhan kalastuksen sarallakin järjestetty useita kalastuskilpailuja joissa palkinnot ovat todella herkullisia. Molemmat lajit ovat siis myös erittäin kilpailuhenkisiä, jos niin halutaan ajatella.

Pokerislangissakin viitataan parissa kohtaa selvästi kalastukseen. Jos pelit eivät oikein suju ja oma pelitili on saanut esimerkiksi 2000 euroa miinusta viikon aikana, puhutaan pokeripiireissä niin että on tullut pari kiloa turskaa. Samoin yleisnimitys heikkotasoiselle pelaajalle joka tekee kammottavia ratkaisuja pelipöydässä on fisu ja puhutaan myös valaasta. Pokerista löytyy paljon myös muita erikoissanoja, jotka eivät ihan amatööreille avaudu. Näitä omat esim. kikkeri, vihu, limppaus, käkky tai vaikkapa täkäri. Ja totta kai kalastuksessa on omat sanat, joita aloittelija joutuu arpomaan ja opettelemaan.

Kalastus on isompi kokonaisuus ja siihen liittyy paljon eri lajeja kuten esimerkiksi perhokalastus, vetouistelu ja totta kai mato-onginta ja pilkkiminen. Myös pokerissa löytyy eri pelejä, joita yleensä hallitsevat näiden pelien ammattilaiset. Texas Hold’em, Omaha, Sökö, Razz, Seven Card Stud ja Caribbean Stud kuuluvat suosituimpien pelien joukkoon.

Karibiasta tuleekin mieleen PokerStarsin järjestämä PokerStars Caribbean Adventure, jossa on ohjelmassa todella erikoinen sivuturnaus nimeltään The Fish and Chips Showdown. Tammikuussa 2011 pelattava turnaus alkaa kalastusreissulla merelle jonka painotus yhteiskisassa on 1/3.

Kakkospäivänä pelataan sitten pokeria ja tuon osuus yhteiskisassa on 2/3. Yhteensä 2300 dollaria maksava kalapokerikisa on siis jaettu kolmeen eri osaan, 400 dollaria menee kalastuspottiin, 900 dollaria pokeripottiin ja 1000 dollaria laitetaan kalastuksen ja pokerin yhteiskilpailuun.

Joten jos lompakossasi on hieman ylimääräistä, osaat pelata pokeria ja kalastuskin luonnistuu, niin harkitse ihmeessä lomamatkaa Karibian auringon alle. Bahaman kalaisat vedet ja rahaisat pelipöydät odottavat juuri sinua...

Helena Brun

Mediatiedot | Sivukartta | Tekijänoikeudet | Ota yhteyttä | ©2010 Metsastys-kalastus.com