Metsästys ja kalastus @ metsastys-kalastus.com

Kokeessa: Trappy-rapusyötti

Lisää muualla verkossa:

> Achtung! Rapuja!
> Rapumertatesti
> Lisää mertoja! - Uusia malleja ja yksi vanhakin testissä
> Kokeessa: Lini-rapumerrat
> Kokeessa: Nippon rapusumppu
> Koeäyriäisiä sumpussa (YouTube)
> Tehdään itse: pullomerta
> Ravustajan kirja Tuotteen toimitti:
Ruokosen rapu

Kokeessa keinotekoinen rapusyötti

Trappy rapusyöttipelletti päästää laiskan ravustajan syötin hankinnan pahasta. Se on hyvä tuote satunaiselle ja kiireiselle ravustajalle, jonka pyynti on pienimuotoista. Luomusyöttiä Trappy ei kuitenkaan pysty haastamaan, ainakaan pyyntitehossa.

Purkillinen Trappy-rapusyöttiä
Trappy rapusyötti.

Koiran kuivamuonanappulat turpoavat ja puuroutuvat vuorokaudessa. Trappy-syöttipelletti kestää liotusta rakenteensa säilyttäen hieman paremmin. Puolentoista vuorokauden jälkeen sekin muuttuu vastenmieliseksi tahnaksi, jota on epämiellyttävä poistella varsinkin tiheistä syöttipusseista.

Rapu menee koiran kuivamuonalla syötitettyihin mertoihin. Myös Trappy vetää saksiniekkoja puoleensa. Kuitenkaan kalanveroiseen pyyntitehoon pelletillä ei päästä.

Hyviä puolia ja käyttöä löytyy

Jos ravustaa satunnaisesti ja vähän kerrallaan, Trappy-syöttipelletti puolustaa paikkaansa: syöttejä ei tarvitse erikseen pyydystää, joten yksi työläs vaihe jää touhusta kokonaan pois, eikä hinta ole huimaava muutamaa mertaa käytellessä.

Jos mertoja on enemmän ja ravustus kestää pitkään hintaakin alkaa kertyä - eikä pyytävyyskään ole luonnollisen syötin veroista, joka on vieläpä ilmaista

Syöttipelletti kuitenkin säilyy hyvin ja helpommassa muodossa jos vertaa tuoreeseen kalaan tai pakastettuihin syöttikaloihin. Eli helpompi saatavuus, säilytys ja jossain määrin myös käsittely on kalaa parempi.

Testipaikoista ja numeroista

Trappyä syötiksi
Trappyä syötiksi...

Pyynti oli sen verran pientä, alle viikko ja vain parillakymmenellä merralla, joten mitään tarkkoja saalistilastoja on turha tässä esittää, mutta ällistyttäviin eroihin päästiin yhdessä kolmesta testipisteestä.

Pääkokeilupaikka oli edellisten mertatestien suuri näyttämö, pienehkö pieniä rapusia Jonkun verran sisältävä keski-suomalainen järvi. Siellä testailin 12 merralla.

Lisäksi verrokkitestiä suoritettiin rutosta toipuvalla etelä-savolaisella suhteellisen suurella järvellä ja suurehkon keski-suomalaisen järven pienellä lahdella, molemmissa verrokkipisteissä pyynnissä oli viisi mertaa.

Verrokkipaikoissa kala versus Trappy-syötti olivat tasoissa: joka aamu mertoihin oli eksynyt muutamia rapuja riippumatta siitä, mitä oli syöttinä. Pääkokeilupaikassa tulos oli hämmentävä. Kalasyötillä rapuja tuli kymmeniä, kun taas Trappyaamuna rapuja ei ollut kuin muutamia - ja seuraavana aamuna taas kalasyötillä kymmeniä.

Tosipyyntiin luonnonsyötti

Satunaiseen ja pienimuotoiseen ravustukseen, ehkä onkikalojen lisäksi tai täydennykseksi, tai pelkästäänkin, Trappy syöttipelletti on varsin oiva tuote. Syöttien hankinnan vaivan saa tuotetta käyttämällä poistettua tehtävälistalta.

Kuitenkin tosipyyntiin, jossa joka rapu lasketaan ja mertoja on pyynnissä kerrallaan kymmeniä, lämpimästi suosittelisin luonnollista syöttiä.

Mediatiedot | Sivukartta | Tekijänoikeudet | Ota yhteyttä | ©2010 Metsastys-kalastus.com